Lenovo ThinkSystem SD630 V2Datasheet

Published
6 Apr 2021
Form Number
DS0130
PDF size
3 pages, 459 KB

Aanpassingsvermogen voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

De Lenovo ThinkSystem SD630 V2 is een platform dat is ontworpen voor workloads variërend van cloud, analytics tot AI en krachtige computertoepassingen, zoals Computer Aided Engineering (CAE) of Electronic Design Automation (EDA). De ThinkSystem SD630 V2 combineert de efficiëntie en compactheid van blades met de waarde en eenvoud van rackservers en levert een kostenefficiënt scale-out-platform dat thermisch is ontworpen om maximale prestaties te leveren met de kleinste voetafdruk.

Het systeem bestaat uit een 2U Lenovo ThinkSystem DA240-behuizing met maximaal vier ThinkSystem SD630 V2-servers (nodes) met toegang via de voorkant. Elke node bevat twee 3e generatie Intel® Xeon® schaalbare processors.

Het systeem biedt de flexibiliteit voor de uiteenlopende eisen van het moderne datacenter. Zo kunnen meerdere ThinkSystem DA240-behuizingen eenvoudig samen gelust worden in een serieschakeling en vervolgens beheerd worden als één eenheid, waardoor de kabelkosten met tot wel 92% verminderen in vergelijking met 1U rackservers en de administratie vereenvoudigt.

SD630 V2

De ThinkSystem SD630 V2 levert de compactheid van blades met de zuinigheid van racksystemen.

Uiterst compact en flexibel

De IT-manager van tegenwoordig moet altijd meer doen met minder. De SD630 V2 verwerkt twee keer zoveel workloads per U dan traditionele 1U-servers. In één 42U-rack kunt u maximaal 76 servers plaatsen met: max. 152 processors, 5.472 cores, 152TB geheugen en 2,9PB aan opslagruimte.

SD630 V2 biedt 32 meer cores per U dan de vorige generatie SD530, allemaal in standaardracks.

Het no-nonsense design van het systeem bevat een 25GbE LOM- en 1GbE-beheerpoort om netwerkkosten te besparen. De ThinkSystem DA240-behuizing is gebouwd voor snelle node-installatie of swap-out en kan samen gelust worden in een serieschakeling en als één geheel worden beheerd, waardoor de kabelkosten met tot wel 92% verminderen, wat tijd en geld bespaart.

Maximale computecapaciteit

De ThinkSystem SD630 V2 is ontwikkeld om de meest geavanceerde Intel® Xeon® Platinum-processors te gebruiken ter ondersteuning van uw meest veeleisende HPC-workloads. Aanvullende verbeteringen in geheugen- en storagetechnologie bieden uitzonderlijke performantie en flexibiliteit in elke omgeving:

33% toename in geheugenkanalen en -capaciteit, met 11% toename in geheugensnelheid in vergelijking met de vorige generatie SD530.

Transformerende flexibiliteit

Door gebruik te maken van een platform dat is ontworpen om uit te blinken in alle soorten datacenterworkloads, waaronder technische computing, analytics en AI, is de ThinkSystem SD630 V2 ontworpen voor prestaties en kunt u CPU's met een hoger wattage uitvoeren in een compacte vormfactor.

Dit wordt bereikt door het revolutionaire ontwerp van de ThinkSystem DA240-behuizing. De voorkant van de behuizing beschikt over vier nodes die “warm-swappable” zijn voor maximale beschikbaarheid. Afzonderlijke nodes kunnen verwijderd worden zonder de drie overgebleven nodes uit te moeten schakelen. Elke ThinkSystem SD630 V2-node bevat processors, geheugen en maximaal twee hot-swap-drives.

Modulair Serieschakeling Management

Naast de ThinkSystem DA240-behuizing biedt Lenovo ook een modulaire behuizing voor Serieschakeling Management. De modulaire behuizing zorgt voor lagere kosten van de ToR-poorten, lagere kabelkosten en minder rackcomplexiteit.

SD530

Beheergemak

Lenovo XClarity Controller is een beheerengine die in de hardware van alle ThinkSystem-servers met twee sockets is ingebouwd. XClarity Controller beschikt over een overzichtelijke grafische gebruikersinterface en standaard Redfish-compliant REST API's.

De ThinkSystem DA240-behuizing bevat een Scalable Management Module (SMM) die de ventilatoren en het vermogen beheert, en de XClarity Controller van elk node tot een enkele poort combineert. Met de optionele SMM met twee poorten kunnen behuizingen in serieschakeling gelust worden, waardoor de bekabelingskosten en -complexiteit met maar liefst 92% worden verlaagd in vergelijking met 1U-systemen.**

Lenovo XClarity Administrator is een gevirtualiseerde toepassing die ThinkSystem-servers, storage en networking centraal beheert. Met opnieuw te gebruiken patronen en beleidsregels schaalt het de provisioning en het onderhoud van infrastructuur. Het dient als een centraal integratiepunt om uw datacenterbeheer uit te breiden naar fysieke IT. Het uitvoeren van XClarity Integrators in externe IT-toepassingen of integratie met behulp van REST API's helpen u de provisioning van services te versnellen, IT-beheer te stroomlijnen en kosten in bedwang te houden.

Lenovo Intelligent Computing Orchestration (LiCO) is een krachtig platform dat clusterresources voor HPC- en AI-toepassingen beheert. LiCO biedt workflows voor zowel AI als HPC en ondersteunt meerdere AI-frameworks, waaronder TensorFlow, Caffe, Neon en MXNet zodat u gebruik kunt maken van één cluster voor verschillende workloadvereisten.

Lenovo-servers blijven de meest betrouwbare in de branche.§

Specificaties

Vormfactor/Hoogte

2U compacte behuizing; 4x onafhankelijke compute-nodes (2U4N)
Processor  Twee derde generatie Intel® Xeon® Processor-schaalbare CPU's, tot 250 W
Geheugen Tot 1 TB met 16x 64 GB 3200 MHz TruDDR4 DIMM's per node
Opslag
  • 2x 7mm 2,5-inch of 1x 15mm 2,5-inch hot-swap-drives, die SATA of NVMe SSD's ondersteunen
  • SW RAID; Intel VROC NVMe RAID-0 of RAID-1
  • 2x M.2 SATA SSD's voor boot-functies
Netwerkinterface Twee onboard Ethernet-interfaces: 1x 25GbE SFP28 LOM (geschikt voor 1Gb, 10Gb of 25Gb; ondersteunt NC-SI) en 1x 1GbE RJ45 (ondersteunt NC-SI)
I/O-uitbreiding 1x PCIe Gen 4 x16 low-profile slot. Voor speciale configuraties kan de interne opslagruimte worden geconverteerd naar een tweede PCIe Gen 4 x16 low-profile slot.
Power Supply 2x hot-swap voedingen, ofwel 1800W, 2400W. N+1 redundantie met overinschrijving
Hot-swap onderdelen Voedingen, ventilatoren, SATA/NVMe-opslagapparaten; compute-nodes zijn warm-swap
Systeembeheer Lenovo XClarity Controller ingebouwd beheer, XClarity Administrator gecentraliseerde infrastructuurlevering, XClarity Integrator-plug-ins en XClarity Energy Manager gecentraliseerd serververmogen
Ondersteunde besturingssystemen Microsoft, Red Hat, SUSE, VMware. Ga naar lenovopress.com/osig voor meer informatie.
Beperkte garantie 3 jaar op de door de klant vervangbare onderdelen en garantie op locatie, met een 9-tot-5 responstijd op de volgende werkdag; optionele service-upgrades

Services en beveiliging van Lenovo

Lenovo Services ondersteunen de volledige lifecycle van uw investering, en vormen de perfecte aanvulling op Lenovo's enterpriseproducten van wereldklasse: Lenovo ThinkSystem servers, storage en networking.

Als vertrouwde dienstverlener voor duizenden bedrijven over de hele wereld heeft Lenovo de expertise en ervaring om u te helpen met alle aspecten van oplossingsarchitectuur, implementatie, integratie en migratie tot proactieve beheerdiensten.

Lenovo Services garandeert een superieure service-ervaring, en de levering wordt verzorgd door serviceprofessionals van Lenovo en het netwerk van door Lenovo gemachtigde serviceproviders.

Voor meer informatie

Neem voor meer informatie over de Lenovo ThinkSystem SD630 V2 contact op met uw Lenovo-vertegenwoordiger of business partner of bezoek: www.lenovo.com/thinksystem. Raadpleeg de Productgids SD630 V2 voor gedetailleerde specificaties.

Over Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune 500-bedrijf met een omzet van US$ 45 miljard en een wereldwijde technologieleider in intelligente transformatie. De datacenteroplossingen van Lenovo (ThinkSystem, ThinkAgile) creëren de capaciteit en computingkracht die het bedrijfsleven en de maatschappij echt vooruit brengen.

STORAGE NODIG?
Ga voor meer informatie over Lenovo Storage naar
lenovo.com/systems/storage
SERVICES NODIG?
Kom meer te weten over de Lenovo Services
lento.com/systems/services

§ ITIC Global Reliability Report. ** Lenovo raadt aan het aantal modulaire behuizingen in een serieschakeling te beperken tot 7 modulaire behuizingen.

Related product families

Product families related to this document are the following:

© 2021 Lenovo. Alle rechten voorbehouden.
Beschikbaarheid: Aanbiedingen, prijzen, specificaties en beschikbaarheid kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Lenovo is niet aansprakelijk voor fotografische of typografische fouten. Garantie: Voor een kopie van de van toepassing zijnde garanties schrijft u naar: Lenovo Warranty Information, 1009 Think Place, Morrisville, NC, 27560. Lenovo doet geen uitspraken en geeft geen garantie over producten of diensten van derden.

Handelsmerken:Lenovo, het Lenovo-logo, Lenovo Services, ThinkAgile, ThinkSystem, TruDDR4 en XClarity® zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Lenovo. Intel® en Xeon® zijn handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen. Microsoft® is een handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten, overige landen of beide. Andere bedrijfsnamen en namen van producten of diensten kunnen handelsmerken of dienstmerken zijn van andere bedrijven.

Documentnummer DS0130, gepubliceerd op April 6, 2021. Voor de meeste recente versie, ga naar lenovopress.com/ds0130.

ThinkSystem (Secondary) Intel Xeon Platinum 2021