Gedistribueerde storage-oplossing van Lenovo voor IBM Spectrum ScaleDatasheet

Updated
28 Aug 2020
Form Number
DS0026
PDF size
4 pages, 455 KB

Haal de complexiteit uit complexe oplossingen

Complexe storage eenvoudig gemaakt

De implementatie van oplossingen voor Technical Computing, High Performance Computing (HPC), Analytics en cloud-omgevingen kunnen een aanzienlijke belasting zijn voor de IT-afdeling. Met de Lenovo Distributed Storage Solution for IBM® Spectrum Scale™ (DSS-G) kunnen klanten hun inspanningen richten op het maximaliseren van gebruikerstijd in plaats van het inzetten van waardevolle resources voor het ontwerpen, optimaliseren, installeren en ondersteunen van de infrastructuur die is vereist om aan de wensen van het bedrijf te voldoen.

Lenovo DSS-G wordt geconfigureerd met Lenovo Scalable Infrastructure (LeSI), waardoor optimaal gebruik wordt gemaakt van tientallen jaren aan ervaring in het vereenvoudigen van complexe klantimplementaties. Met geïntegreerde en volledig ondersteunde oplossingen met best-industry-componenten en een geoptimaliseerd storagedesign biedt de DSS-G schaalbare oplossingen voor high-performance storagewensen van het datacenter.

Krachtige combinatie

Lenovo DSS-G combineert de performance van Lenovo ThinkSystem-servers en Lenovo-diskbehuizingen met toonaangevende Spectrum Scale-software om zo een krachtige, schaalbare buildingblock-benadering van moderne storagewensen met high-performance aan te kunnen bieden. Met Lenovo DSS-G kunnen organisaties klein beginnen en stapsgewijs groeien, waardoor extra capaciteit en bandbreedte wordt opgeschaald. Klanten hebben nu de mogelijkheid om online uitbreidingen uit te voeren voor het toevoegen van buildingblocks binnen een oplossing, wat de flexibiliteit om hun HPC-storage met vereisten mee te laten groeien ondersteunt.

Optimaal design

De Lenovo DSS-G bevat toonaangevende ThinkSystem-servers met krachtige second-generation Intel® Xeon® Processor Scalable family CPU's, Lenovo 12Gbps SAS-behuizingen voor storage en drives, en software- en networkingcomponenten van derden die zorgen voor een ruime keuze aan technologie binnen een geïntegreerde, afgeleverde oplossing. De oplossing is beschikbaar in een vooraf geïntegreerd rack of geïmplementeerd in een rack van de klant.

DSS-G-image

 

Elke oplossing is uitvoerig getest en geoptimaliseerd op betrouwbaarheid, interoperabiliteit en maximale performance, zodat klanten het systeem snel kunnen implementeren en aan de slag kunnen met het behalen van hun doelstellingen. Met DSS-G high-storagecompactheid en I/O-performance krijgt u alle betrouwbaarheid, integratie en interoperabiliteit van een op Spectrum Scale-gebaseerde storage-architectuur met high-capacity.

Verbeterde resultaten

Klanten maken steeds meer gebruik van Technical Computing en HPC voor het oplossen van complexe problemen. Deze omgevingen vereisen high-capacity storage met low-latency datatoegang en snelle rebuild-tijden bij diskuitval om de gegevensintegriteit en systeembeschikbaarheid te handhaven.

Als een integraal onderdeel van de Lenovo Scalable Infrastructure (LeSI)-portfolio biedt de Declustered RAID-mogelijkheid van Lenovo DSS-G extreme performance, betrouwbaarheid en gegevensintegriteit, met rebuild-tijden tot wel 8x sneller dan controller-based storage. DSS-G biedt een modulaire buildingblock-benadering voor Spectrum Scale met bijna lineaire performance en capacity-scaling, terwijl een algemene naamruimte wordt gehandhaafd die gebruikers in staat stelt om alles als één storagecluster te bekijken. Met deze functies kunnen gebruikers het systeem snel aan het werk zetten, eenvoudig in de pas blijven met nieuwe storagevereisten én hun algehele productiviteit verhogen.

End-to-End-ondersteuning

De Lenovo DSS-G wordt gebouwd, getest, afgeleverd en ondersteund als onderdeel van een totale LeSI-implementatie. U krijgt Single Point-of-Contact (SPOC) ondersteuning op oplossingsniveau voor componenten voor een maximale systeembeschikbaarheid gedurende de levensduur van het systeem. Hierdoor hoeft u minder tijd te besteden aan de implementatie en het onderhoud van systemen, en houdt u meer tijd over voor het leveren van resultaten.

Functies Lenovo DSS-G

  • Schaalbare buildingblock-benadering van high-performance storage
  • Meervoudige configuraties om te optimaliseren op capaciteit en performance
  • Krachtige second-generation Intel® Xeon® processor Scalable family
  • Lenovo D3284 high-density storagebehuizingen met 84x 4, 6, 8, 10, 12 en 14TB NL SAS-drives (3,5-inch form factor)
  • Lenovo D1224-storagebehuizingen (2,5-inch form factor) met 24x SSD’s (400GB - 15,36TB).
  • Keuze uit 10GbE/25GbE/40GbE/100GbE, FDR/EDR/HDR100 InfiniBand, Omni Path 100-interconnects
  • Declustered RAID voor voortdurende, voorspelbare performance en snelle rebuilds
  • Geen hardwarecontrollers—diskbeheer en RAID uitgevoerd door de Spectrum Scale RAID-functionaliteit
  • Uitstekende capaciteit en performance

Productoverzicht DSS

Gedistribueerde storage-oplossingsconfiguraties voor IBM Spectrum Scale

De gedistribueerde storage-oplossing biedt 26 basisconfiguraties die allemaal geconfigureerd zijn met servers en storage.

Gedistribueerde storage-oplossing - Modelvoorbeelden

DSS-G Model Aantal servers Aantal behuizingen
S-D1224
L-D3284
Aantal disks Maximale ruwe capaciteit Maximale bruikbare capaciteit (2Parity) Maximale bruikbare capaciteit (3Parity)
DSS G100 1 0 8 NVMe 51TB Niet van toepassing Niet van toepassing
DSS G201 2 1 (S) 24 SSD’s 368TB 270TB 245TB
DSS G202 2 2 (S) 48 SSD’s 737TB 540TB 491TB
DSS G204 2 4 (S) 96 SSD’s 1.474TB 1.130TB 1.027TB
DSS G222 2 2+2 (L, S) 48 SSD’s en 166 HDD’s 1.992TB (L) + 737TB (S) 1.555TB (L) + 540TB (S) 1.414TB (L) + 491TB (S)
DSS G210 2 1 (L) 82 HDD’s 984TB 749TB 681TB
DSS G220 2 2 (L) 166 HDD’s 1,992PB 1,555PB 1,414PB
DSS G240 2 4 (L) 334 HDD’s 4,008PB 3,130PB 2,845PB
DSS G260 2 6 (L) 502 HDD’s 5,350PB 4,704PB 4,276PB

Over Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune 500-bedrijf met een omzet van US$ 45 miljard en een wereldwijde technologieleider in intelligente transformatie. De datacenteroplossingen van Lenovo (ThinkSystem, ThinkAgile) creëren de capaciteit en computingkracht die het bedrijfsleven en de maatschappij echt vooruit brengen.

Voor meer informatie

Neem voor meer informatie over de Lenovo Distributed Storage Solution voor IBM Spectrum Scale contact op met uw Lenovo accountmanager of Business Partner of ga naar: www.lenovo.com/highdensity. Raadpleeg de Productgids DSS-G op lenovopress.com/lp0837 voor meer informatie.

SERVERS NODIG?
Ga voor meer info over Lenovo-servers naar
lenovo.com/systems/servers
SERVICES NODIG?
Kom meer te weten over de Lenovo Services
lenovo.com/systems/services

Related product families

Product families related to this document are the following:

© 2021 Lenovo. Alle rechten voorbehouden.
Beschikbaarheid: Aanbiedingen, prijzen, specificaties en beschikbaarheid kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Lenovo is niet aansprakelijk voor fotografische of typografische fouten. Garantie: Voor een kopie van de van toepassing zijnde garanties schrijft u naar: Lenovo Warranty Information, 1009 Think Place, Morrisville, NC, 27560. Lenovo doet geen uitspraken en geeft geen garantie over producten of diensten van derden.

Handelsmerken:Lenovo, het Lenovo-logo, ThinkAgile en ThinkSystem zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Lenovo. Intel® en Xeon® zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere bedrijfsnamen en namen van producten of diensten kunnen handelsmerken of dienstmerken zijn van andere bedrijven.

Documentnummer DS0026, gepubliceerd op August 28, 2020. Voor de meeste recente versie, ga naar lenovopress.com/ds0026.

Intel Xeon Platinum Inside